fbpx

Moeder in Wanica wordt 'gegijzeld' door haar gewelddadige man. Hij dreigt huis met kinderen in brand te steken

GFC NIEUWS- Een moeder die woont in het district Wanica wordt ‘gegijzeld’ door haar gewelddadige man. Het slachtoffer wil haar intrek nemen bij haar familie om de jarenlange geestelijke- en lichamelijke mishandelingen die ze moet ondergaan te ontvluchten, maar durft de stap niet te nemen.

De moeder van 2 kinderen heeft vorige maand hulp gezocht bij een vrouwenorganisatie in Paramaribo omdat zij er geen politiezaak van wil maken.

Volgens informatie is het slachtoffer door haar  echtgenoot bedreigd met de dood indien ze samen met haar kinderen het huis verlaat om elders te wonen. Toen de vrouw vervolgens met het voorstel kwam om haar eigen kinderen dan achter te laten bij de vader en alleen bij haar ouders te gaan wonen, was ook die optie onacceptabel voor de vrouwenmishandelaar.

BEKIJK OOK
Massaal vertrek van Surinamers naar bloeiend Guyana niet uitgesloten

Hij dreigt de kinderen op te sluiten en het huis in brand te steken indien ze weggaat.

De vrouwenorganisatie heeft de geweldenaar benaderd om uit de impasse te geraken. Echter was de bemiddeling zonder succes. De vrouw heeft nu besloten om voorlopig op dezelfde voet verder te gaan in het belang van haar eigen veiligheid en die van haar jonge kinderen.

Er is nu aan een broer van de man gevraagd om te bemiddelen en pogen de relatie van het koppel in rustiger vaarwater te brengen.