Minderjarig meisje wil trouwen met 29-jarige buurman van wie ze zwanger was

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 29-jarige man uit Suriname wordt ervan verweten zich schuldig te hebben gemaakt aan seksuele gemeenschap met een minderjarig meisje.

In de tijd van het delict was het kind vijftien jaar. Donderdag werd zij op de rechtszitting verhoord door kantonrechter Duncan Nanhoe.

Het kind verklaarde dat ze geen strafoplegging wilt voor de verdachte, omdat ze nog steeds van hem houdt en in het huwelijksbootje met hem wil stappen.

“Ik ken deze man via mijn zus. Hij is van de buurt en we hadden een liefdesrelatie met elkaar. Ik heb vanaf mijn dertiende contact met hem en ik hield ontzettend van hem.”

“Ik zag hem vanaf dat moment als de man van mijn dromen met wie ik zou trouwen. In september 2020, kort voor mijn jaardag hebben we voor de eerste keer omgang met elkaar gehad.

“In oktober ben ik erachter gekomen dat ik zwanger was. Ik besloot om niemand te vertellen, omdat ik nog niet zeker was.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Snel en effectief overtollig  buikvet verwijderen! KLIK HIER VOOR MEER informatie…

“Toen mijn ouders erachter zijn gekomen, heeft mijn moeder mij onderdrukt om abortus te plegen, terwijl ik geen voorstander daarvan was”, liet het meisje weten in de rechtszaal.

Ze verklaarde verder dat zij het niet goed vond dat de verdachte op de zitting moet zijn, omdat hij haar zwanger heeft gemaakt. “Ik hou nog steeds van hem en ik heb het geloof dat wij in de toekomst met elkaar zullen trouwen”.

“Mijn moeder schakelde de kinderpsycholoog in, nadat ik mijn polsen aan het snijden was. De reden waarom ik dat deed, was omdat ik boos werd op mijn moeder door de manier hoe ze tot me sprak en de dingen die ze tegen me zei. Alleen op zo een manier kon ik mijn frustratie weghalen”.

“Mijn moeder en ik hebben nooit een goede band met elkaar gehad. Ik ben laatst van huis weggelopen, nadat wij een gesprek met elkaar hadden en ze mij ervan beschuldigde dat ik zelf abortus heb gepleegd”.

“Ik werd boos en liep weg naar een vriendin van me, omdat ik niet in één huis kon blijven met iemand die mij gedwongen heeft om abortus te plegen en mij de schuld daarvoor geeft.”

“Ik ben daarna opgevangen door een echtpaar van de kerk. Met mijn vader heb ik geen problemen, hij is altijd een rustige man geweest”, aldus het meisje.

De zaak is verdaagd naar 10 juni.

Overige berichten