Moeder en zoon sterven na het consumeren van gif uit angst voor corona

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 23-jarige vrouw in India en haar driejarige zoon stierven na het consumeren van gif vanwege vrees om besmet te raken met het coronavirus.

Maar liefst vijf mensen in de familie, waaronder de moeder en broers van de overleden vrouw, consumeerden gif uit angst voor een potentiële infectie. Terwijl drie van hen het overleefden, werd de vrouw en haar driejarige kind dood aangetroffen door de politie.

Volgens een bericht gepubliceerd in The Times of India was de moeder Lakshmi niet in staat om het verlies van haar man Nagaraj te verwerken.

De man, een dagloner, was in december aan natuurlijke oorzaken overleden. De familie zou diep getroffen zijn door zijn heengaan.

De overledene Jothika was gescheiden van haar man en woonde bij haar moeder. Zij testte op 8 januari positief op Covid-19 en besmette haar moeder.

De familie zou gif hebben geconsumeerd uit angst dat de infectie zich onder hen verspreidde.

De buren waarschuwden de volgende dag de politie die drie leden van het gezin met spoed naar een overheidsziekenhuis bracht. Jothika en haar zoon waren al overleden toen de politie arriveerde.

Gezondheidsfunctionarissen hebben er bij de bewoners op aangedrongen niet in paniek te raken en medische hulp te zoeken.

foto ter illustratie