Moeder en zoon in auto met open dak krijgen inhoud vliegtuigtoilet over zich

Bij een moeder en zoon die in de buurt van een luchthaven voor het rode licht stonden, kwam door het open dak van hun auto plots een onaangename verrassing naar binnen. “Vloeibare fecaliën kwamen uit de lucht gevallen”, zeggen ze. “Het kwam uit een vliegtuig. We zagen het nog wegvliegen.”

Susan Allen en haar zoon Travis Sweet waren op weg naar huis, toen ze moesten stoppen voor een rood licht. “Ik voelde plots een koude substantie op mijn gezicht”, vertelde Travis aan Global News. Hij had meteen door wat het was. “De geur was vreselijk. Ik moest meteen overgeven.”

Terwijl hij eerst nog dacht dat het van de vrachtwagen kwam die naast hen stond, bleek er al snel iets anders aan de hand. “We zagen de uitwerpselen gewoon uit de lucht vallen”, zegt zijn moeder Susan. “Het kwam uit een vliegtuig dat boven ons passeerde.” Al kokhalzend reden de twee naar een carwash, waar ze zichzelf en hun auto probeerden te reinigen. Allen moest een dag later ook nog langs de dokter.

De Canadese overheid onderzoekt het incident. Kelowna International Airport bevestigt dat er een klacht werd ingediend, maar de luchthaven beweert dat er op dat moment geen vliegtuig was boven die plek. “Ze liegen”, zegt Susan. “Tegen mij hebben ze in een email bevestigd dat er wel een vliegtuig was op die plaats.”