fbpx
Moeder dacht dat zoon, 7, gek deed op zijn feestje – maar hij kreeg een beroerte

GFC NIEUWS- Terwijl Max Davenport op de vloer viel tijdens zijn zevende verjaardagsfeestje, dacht zijn moeder dat hij slechts speelde en ‘gek’ deed.

Maar de jongen kreeg spiertrekkingen en verloor het vermogen om te bewegen, zijn linkerarm was als een ‘lappenpop’, hij had ‘glazen ogen’en kon niet praten.

Max kreeg vervolgens een hangende mond en wist Michelle Davenport dat haar kleine jongen een beroerte kreeg.

Slechts enkele minuten daarvoor speelde hij met de andere kinderen.
Maar uit het niets, werd hij stil en bleef voor zich uit staren.

Max kan nu zijn linkerarm en been niet gebruiken.

Michelle, 37, deelt haar verhaal om bewustwording op gang te brengen over het feit dat ook jonge mensen een beroerte kunnen krijgen.

Max leed aan een ischemische beroerte.

Bij een ischemische beroerte neemt de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen af, wat leidt tot een verstoring van de hersenfuncties in het getroffen gebied. Er zijn vier redenen waarom een ischemische beroerte kan plaatsvinden:

Trombose (blokkade van een bloedvat door een lokaal gevormde bloedprop),
Embolie (blokkade door een embolus uit een ander deel van het lichaam),
Systemische hypoperfusie (algemene afname in bloedtoevoer, zoals bijvoorbeeld bij shock), of Sinustrombose.

Max, nu 10 jaar oud, ‘loopt redelijk goed’, maar hij kan zijn linkervoet niet bewegen en heeft geen gevoel in zijn linkerhand en pols en weinig beweging in zijn linker elleboog en schouder.

Hij heeft een spalk aan zijn arm en been, een stuk metalen apparaat om te voorkomen dat de beschadigde delen bewegen en om die beschermen voor verdere schade.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Impotent of minder potent? Maak…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…