fbpx

Moderne speeltuin en vernieuwd basketbalveld voor Beekhuizen

Het ressort Beekhuizen is door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken voorzien van een fleurige moderne speeltuin en een vernieuwd basketbalveld.

De ingebruikname hiervan heeft op dinsdag 16 april onder belangstelling van de jongeren en bewoners van de omgeving plaatsgevonden. Ter stimulering van bewegen en kinderspelen, zal via het ministerie van Sport- en Jeugdzaken landelijk speeltuinen worden aangelegd.

De speeltuin van Beekhuizen is de 3de waarvoor het ministerie heeft gezorgd. In 2018 zijn er reeds twee opgeleverd in het district Saramacca te Groningen en in Paramaribo, Palmentuin.

Wennys Vijfhoven, bewoner van Beekhuizen, is zeer ingenomen met dit project. Volgens haar is de nieuwe speeltuin het gevolg van het positief imago van Beekhuizen binnen de samenleving en daarnaast ook dat de regering jongeren als prioriteit ziet. Met de nieuwe speeltuin en gerehabiliteerd basketbalveld is er gezorgd voor een veilige plek voor de jongeren om te sporten en te bewegen.

“Het is een mooie dag voor de jongeren van het ressort Beekhuizen. Ik ben heel blij en trots dat dit er nu staat”, zei districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord- Oost tijdens de ingebruikname. Dat hiermee een grote wens van de kinderen is vervuld, was te merken aan hun enthousiasme. Ongeduldig zaten zij te wachten op het moment dat zij gebruik mochten maken van de speeltoestellen.

De districtscommissaris deed een beroep op de buurtbewoners en jongeren om zorgvuldig om te gaan met het basketbalveld en de speeltuin.

Volksvertegenwoordiger Sylvana Afonsoewa is super trost op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Het ministerie heeft de afgelopen periode ervoor gezorgd om sport dichterbij de jongeren te brengen. Zij heeft het ministerie meegegeven om ook aandacht te besteden aan fosten prey zoals djompu futu.

Volgens minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken is de speeltuin een goed instrument voor de jeugd om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Met deze speeltoestellen zal de regering op een speelse wijze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind. Ook wordt er met de aanleg van deze speeltuin beter invulling gegeven aan de United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) 3 “Goede gezondheid en welzijn”.

Het aanleggen van de speeltuinen geschiedt in samenwerking met de publieke sector, vanwege de maatschappelijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor een veilige en kindvriendelijke omgeving waar het kind zich kan ontplooien.

De speeltuin te Beekhuizen heeft Luchthavenbeheer gedeeltelijk gefinancierd. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats voor het opzetten van een 4de speeltuin te Richelieu in het district Commewijne.