fbpx
Moderne manier van inkopen doen, nu ook in Suriname mogelijk

GFC NIEUWS- De eerste mobile commerce platform van Suriname is gelanceerd.

De naam van de applicatie is Ai One en het staat voor “All in One” omdat alle klanten nu mogelijkheid hebben om op een eenvoudige, veilige en effectieve manier aan hun inkopen te komen.

Het bedrijf APPTASTIC staat achter deze innovatie. De lancering vond ook op een moderne manier plaats, namelijk door gebruik te maken van de innovatieve mogelijkheden die de technologie ons biedt.

Volgens directeur en oprichter, Rajiv Hieralal, is zijn bedrijf nagegaan hoe een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de Sustainable Development Goals, SDG’s, in het bijzonder hoe de technologie een rol kan spelen in armoedebestrijding. Hij gelooft sterk dat dit alleen kan doordat mensen zichzelf zelfredzamer maken.

Het bedrijf Ai One app heeft daarom als missie: “We empower people to become more self sufficient in the digital era.”

Hieralal geeft verder aan dat de Covid-19-pandemie in de wereld, ons blijft uitdagen na te gaan hoe we als mensen, steeds buiten gevaar onze inkopen kunnen doen. Ook zorgt de situatie van de pandemie in Suriname ervoor dat er voortdurend eraan gewerkt moet worden om de beweging van mensen en het contact dat zij met elkaar hebben, te minimaliseren.

De Ai One applicatie biedt dé oplossing in veilig inkopen doen. Daarbij wint de klant ook tijd aangezien fysiek door de winkel lopen niet meer nodig zal zijn. Uiteindelijk zorgt de hele ervaring met gebruik van deze applicatie voor een fijnere shopping ervaring.

Geen additionele kosten voor de consument

Consumenten kunnen na het downloaden van de gratis Ai One app al gebruik maken van de mogelijkheden die de app biedt. Er zijn voor hen geen extra kosten aan verbonden. Een voordeel voor gebruik is dat de klant in een oogopslag een overzicht heeft van de prijzen van de dienstverlener. Virtuele winkels Met een bijdrage vanaf SRD 100 per maand kunnen ondernemers hun eigen virtuele winkel opzetten in de applicatie.

Vooralsnog is het alleen mogelijk om snelle consumptie goederen in de app op te nemen. Ook voor de bestaande winkeliers is het eenvoudig gemaakt om de fysieke supermarkt om te kunnen zetten naar een moderne online winkel met behulp van een paar eenvoudige klikken. De applicatie heeft ook een aanbod van producten, foto’s en prijzen die geactiveerd kunnen worden door de winkelier.

Innovatief inkopen doen

De moderne manier van shoppen komt met deze mobiele applicatie tot uiting doordat de bestelling van de consument vooraf wordt klaargelegd. De klant moet de bestelling alleen ophalen op een tijdstip die ook in de applicatie aangegeven kan worden. Betaling kan ter plekke plaatsvinden (bij het ophalen van de bestelling). Binnenkort wordt het afrekenen via online betaalopties ook mogelijk gemaakt.

Vooralsnog is Firma G.R. Sing alleen te vinden in de app. Het ligt in de bedoeling en is te verwachten dat nog veel meer winkeliers zich zullen aansluiten bij deze technologische innovatie. Het online zakendoen in Suriname, wordt door de lancering van deze applicatie getild naar een hoger niveau.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…