Moderna-vaccins in Suriname zijn veilig, zegt Volksgezondheid

GFC NIEUWSREDACTIE- Momenteel wordt er een bericht verspreid via de internationale media dat er badges van het Moderna-vaccin zijn beschadigd.

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft Moderna vaccins ontvangen met badgenummer 3003604. Dit betreft een Europese bezending en niet de Japanse lading, waarover er veel ophef is ontstaan.

In de badges uit Japan met de nummers 3004667, 3004734 en 3004956 zijn er onregelmatigheden aangetroffen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moderna coronavaccin creëert tweemaal meer antilichamen dan Pfizer

Zwangeren wordt gevraagd om informatie na te lezen via de beschikbare kanalen van het Ministerie van Volksgezondheid, om voorzien te worden van de juiste informatie.

Het beschermen van moeder en kind is in deze Covid-19-pandemie urgenter dan daarvoor. Zwangeren kunnen namelijk niet alleen worden blootgesteld aan Covid-19, maar ook hun kind als er niet preventief wordt opgetreden.

Wereldwijd is men reeds gestart met het toedienen van vaccins aan zwangere vrouwen om hun gezondheid en dat van het kind te bevorderen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Sociale status even belangrijk als voeding en water

Ook voor de zwangeren gelden de MoHaNa-protocollen, om de handen regelmatig te ontsmetten, drukke plekken te vermijden en onderling een minimale afstand van anderhalve meter aan te houden.

Het ministerie van Volksgezondheid werkt ook in deze pandemie aan het ontwikkelen en implementeren van processen om de gezondheid van alle burgers te bevorderen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten