fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Mobiele pomp Wageningen moet overtollig water sneller afvoeren

GFC NIEUWS- De afvoer van water uit de verschillende loosleidingen van arealen te Wageningen zal vlotter verlopen omdat de mobiele pompen bij het pompgemaal zijn ingezet.

Deze pomp met een capaciteit van 4.000 m3 per uur is vanaf woensdagmorgen door het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) ingezet om water vanuit het afvoerkanaal in het aanvoerkanaal te pompen.

De afgelopen weken werd als gevolg van de zware regens bijkans 3.000 hectare areaal bedreigd door een hoge waterstand in het afvoerkanaal. Deze situatie baarde vele boeren zorgen, omdat zij vreesden dat hun arealen hierdoor weer onder water konden lopen.

OOK INTERESSANT
Vrouw en twee mannen aangehouden bij drugsinval

Met deze ingreep wordt thans geprobeerd indien het droog blijft, het waterpeil in het afvoerkanaal binnen korte tijd met zeker 30 cm omlaag te brengen. Dit zal indien de zware regenbuien aanhouden, weliswaar iets langer kunnen duren.

Tegelijkertijd wordt het kostbare regenwater het aanvoerkanaal ingepompt, zodat ook bij een eventueel toekomstige aanhoudende droogte er meer water ter beschikking is voor de arealen in de Middenstandspolder en Wageningen.