Mobiele datakaartprinter in Kwamalasutu

De Stichting Staatsziekenfonds Suriname heeft een mobiele datakaartprinter geïnstalleerd in het dorp Kwamalasutu.

Hiermee hoeven de burgers uit het dorp niet meer met het vliegtuig af te reizen naar Paramaribo om hun BaZo-kaart te verlengen. De installatie van de printer vond twee weken terug plaats in het dorp.

“Het belang is enorm”, zegt SZF-directeur Rick Kromodihardjo. Gezien de hoge transportkosten om naar Paramaribo af te reizen om SZF-kaarten in orde te maken, is dit een grote tegemoetkoming voor de zuiderlingen.

De SZF-directeur zegt dat zijn organisatie in het kader van decentralisatie ernaar streeft om de diensten van SZF dichterbij de bevolking te brengen. Het doet de directeur goed dat zijn organisatie kan voorzien in de wensen van de regering, door de gezondheidszorg steeds toegankelijker te maken voor burgers.

Mensen die in het bezit zijn van een BaZo-zorg kunnen voor de eerstelijnszorg gebruik maken van de diensten van de Medische Zending in hun dorp. Dit project maakt deel uit van het traject dat SZF in opdracht van de regering heeft ingezet om het achterland te ontsluiten. “Daarbij staat centraal dat alle Surinaamse burgers op het Surinaamse grondgebied optimaal toegang moeten hebben tot gezondheidszorg”, aldus de directeur.

Overige berichten