fbpx

Mobiel internet Telesur nu het snelst in Latijns-Amerika en Caraïbisch gebied

GFC NIEUWS- “We hebben het snelste mobiele internet in de regio.”

“Sinds de introductie van 4GLTE (Long Term Evolution) op 19 juni behalen onze mobiele internetgebruikers downloadsnelheden van rond de 70 Megabits per seconde op hun mobiele telefoon. We zijn bijzonder trots dat we het snelste mobiele internet van Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied hebben kunnen realiseren,” zegt directeur Mike Antonius.

Dat de vraag hiernaar groot is, ziet Telesur aan het verbruik van deze extra capaciteit. “Vanaf de introductie van 4GLTE op ons netwerk voor mobiel hebben we de snelheid binnen ongeveer drie maanden kunnen vertienvoudigen. We hebben gemerkt dat onze klanten gretig gebruik maakt van de optie om 10x zo vlot te kunnen streamen en downloaden.”

Telesur is niet alleen de snelste aanbieder in de regio, maar scoort bovendien boven het wereldwijd gemeten gemiddelde (28 Mbps). Voor de introductie van 4GLTE door Telesur stond Suriname op de wereldwijde ranking voor snelheid van het aangeboden mobiel internet op de 135e plaats.

BEKIJK OOK
Dc Brokopondo bespreekt uitdagingen met minister Kuldipsingh

De Global Speedtest Index meet het aangeboden internet door alle providers in een land. Door de innovatie van Telesur is een stijging ingezet van de 85ste plaats in juni, de 61ste plaats in juli en staat Suriname in augustus bijna in de top-50 (52ste plaats) van de wereldwijde index.

Als onderdeel van het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP) voor heel Suriname is Telesur al geruime tijd bezig met het uitrollen van glasvezelverbindingen om ook de ervaring van haar klant op het vaste internet te verbeteren. Hiermee leggen we een belangrijke basis voor het digitaliseren van onze economie.

“Wij focussen ons nu op het afronden van het TNBP en de service te verbeteren bij onze klanten waar wij nog geen 10 Mbps leveren. Wij verwachten dat begin 2020 dit gerealiseerd zal zijn,” zegt Antonius.