fbpx

MMC-directeur Elias juicht aanpak medische zorg in verre dorpen toe

Algemeen directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC) Antoine Elias juicht het streven van de regering om de medische dienstverlening in de dorpen te Kalebaskreek, Wayambo- en de Nickerierivier te verbeteren toe. Dit initiatief past ook binnen de doelstelling van de PAHO en WHO om de gezondheidszorg naar de mensen toe te brengen.

Elias zegt dat ook de bewoners van de verre dorpen recht hebben op goede medische zorg. Het MMC heeft volgens hem altijd de opdrachten van de regering uitgevoerd en zal ook deze keer alles in het werk stellen om de samenleving van dienst te zijn.

Het afgelopen weekeinde heeft een medisch team onder supervisie van het MMC een missie uitgevoerd naar de eerdergenoemde gebieden. Deze missie zal maandelijks plaatsvinden en de directeur verwacht dat de gebieden door de top medische zorg een complete metamorfose zullen ondergaan.

Om kosten te besparen is er op Tapoeripa hulp ingeroepen van het leger om de logistieke en bouwtechnische werkzaamheden op zich te nemen. Volgens Elias zullen onze gezondheidswerkers permanent in het gebied blijven.

Onlangs is er een kinderarts uit Venezuela in dienst genomen die mee zal gaan op alle missies, omdat het om kinderrijke gebieden gaat.

OOK INTERESSANT
Tienerouders Latour en omgeving krijgen kennis in opvoedingsvaardigheden

Daarnaast komt er een permanente arts en een ambulanceboot op Donderskamp. Indien nodig zal de arts zich met deze boot verplaatsen naar dorpen die hulp nodig hebben. Er zijn ook twee coördinatoren aangesteld vanuit het MMC die de missies zullen bijstaan, omdat de zorg naar de bevolking toe centraal staat.

De directeur van het MMC stelt de dorpsgemeenschap gerust door te benadrukken dat zij niet in de steek worden gelaten en de nodige zorg gratis zullen krijgen.

Het MMC zorgt er ook voor dat de kaarten voor de basiszorg die ondertussen zijn vervallen, worden verlengd. Ook patiënten met een ongeldige kaart zullen worden geholpen.

Het centrum heeft inmiddels afspraken met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en het Staats Ziekenfonds (SZF), waarbij de directeur persoonlijk erop zal toezien dat mensen hun nieuwe kaarten op tijd krijgen. “Wij zijn bezig met een pilot en uiteindelijk zal de totale gemeenschap een topzorg krijgen”, aldus Elias.(GFC)