fbpx




Mma-Tumelo rondt Caterpillar cursus in recordtijd af

Mma-Tumelo Soesman is de eerste vrouw in het Caribisch gebied die de gratis online Caterpillar technician training heeft afgerond.

Ze is niet alleen de eerste vrouw, maar deed het ook in stijl door de cursus in acht dagen af te ronden. De cursus Technician for the Caribbean is ontworpen om na drie maanden af te ronden.

Soesman, docent op Unasat, heeft altijd een voorliefde voor zwaar materieel gehad. Ze registreerde zich in februari 2019. “Maar ik had het daarna druk. Ik moest werken aan mijn afstudeerproject en was twee maanden inactief. Ik ben op 7 mei opnieuw begonnen met de training en op 15 mei rondde ik haar af”, vertelt ze. Zonder dat Soesman het wist heeft zij hierdoor een ongekend record neergezet.

De training was meer dan ze had gehoopt. “De training was leerrijk. Ik wilde meer leren over machines en leerde wat het verschil is tussen een gasoline engine en een diesel engine. Ik leerde ook heel veel over safety. De training heeft mijn liefde voor zwaar materieel nog meer aangewakkerd en ik wil nu de in-depth cursussen volgen”, zegt de BSc. in Geoscience.

Haar boodschap aan vrouwelijke cursisten: “Geef niet op, maak rond de training af en bewijs dat je ook kan wat een man kan doen. Technisch werk is niet alleen voor mannen weggelegd.”

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…