fbpx

Missie Surinaamse delegatie aan Servië succesvol

GFC NIEUWS- De ministers van Financiën, Gillmore Hoefdaad en Volksgezondheid, Antoine Elias werden tijdens een tweedaags bezoek aan Servië vergezeld van Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Suriname en de algemeen secretaris Alibaks-Hausil.

Tijdens dit bezoek werden op 20 september gesprekken gevoerd met de Governor van de Nationale Bank van Servië en het ministerie van Financiën van Servië, over ervaringen wederzijds en werden aftastende gesprekken gevoerd over verschillende gebieden van samenwerking. De voorgestelde verdragen van samenwerking zullen verder worden uitgewerkt.

Afgesproken is dat vanuit Suriname in de eerste week van november 2019, een team van het ministerie van Financiën een bezoek zal brengen aan verschillende afdelingen van het ministerie van Financiën in Servië.

BEKIJK OOK
Asycudasysteem Surinaamse douane weer in orde

Deze groep ambtenaren zal bestaan uit vertegenwoordigers van de douane, het Macro-Economisch Team, de Dienst der Belastingen en vanuit verschillende instellingen functionarissen gerelateerd aan de National Risk Assesment (NRA).

Verder heeft de Surinaamse delegatie op 20 september ook een bespreking gehad met het ministerie van Landbouw in Servië. Hierbij is van Servische zijde gevraagd om spoedig tot ondertekening van de overeenkomsten aangeboden aan Suriname, over te gaan.