fbpx

Missie Franse parlementaire delegatie afgesloten met bezoek aan Grassalco

De Franse parlementaire delegatie heeft het bezoek aan Suriname afgelopen weekend officieel afgesloten met een bezoek aan InVitroPlants, het plantvermeerderingslaboratorium van Grassalco te La Solitude, in het district Commewijne.

Op locatie zijn er twee presentaties verzorgd; één over de geschiedenis en stand van zaken van het bedrijf met betrekking tot onder andere de mijnactiviteiten. In de tweede presentatie zijn de aanwezigen meer te weten gekomen over de InVitroPlants van het bedrijf en de samenwerking die er bestaat met twee Franse bedrijven. Daarna is de delegatie rondgeleid door het laboratorium.

Eén van de hoogtepunten van het bezoek aan Suriname is de ondertekening van de gezamenlijke verklaring over de samenwerking tussen de twee parlementen op vrijdag 6 juli 2018. Het lid Grace Watamaleo, voorzitter van de commissie belast met de voorbereiding van dit bezoek, blikt tevreden terug.

BEKIJK OOK
Geldbedragen in SRD en vreemde valuta, sieraden en jachtgeweer buitgemaakt bij inbraak

Voor commissielid Ingrid Karta- Bink is het bezoek van eminent belang, vooral het bezoek aan de gemeenschappelijke grens te Albina.

De Franse parlementaire delegatie bestaande uit de leden Hubert Julien-Laferriere (delegatieleider), Jean-Luc Lagleize en Patrice Verchère, is zondag teruggekeerd naar Frankrijk.(GFC)