fbpx

Miss Markle brengt kleur in Brits koningshuis

Harry gaat toch het bootje in met Miss Markle. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales was maandag verheugd “de verloving van prins Harry met mevrouw Meghan Markle aan te kondigen”.
De bruiloft is in het voorjaar van 2018.

Harry en Meghan – eigenlijk: Rachel Meghan Markle – hebben een stormachtige periode achter de rug.

Meghan, dochter van een zwarte moeder en een Nederlands-Ierse vader, werd regelmatig door de Britse schandaalpers onderuit gehaald met verwijzingen naar haar niet-witte achtergrond.

In november vorig jaar haalde prins Harry fel uit naar de media vanwege hun “seksistische en racistische behandeling” van zijn verloofde.

Markle werd vooral bekend als Rachel Zane in het Amerikaanse televisiedrama Suits. 

De vlam van prins Harry is niet het eerste zwarte lid van een Europees koningshuis. Prinses Angela (voorheen: Angela Gisela Brown) huwde prins Maximilian van Liechtenstein in januari 2000.

Geen Eerste Vrouwe-pretendent maar wel de gemalin van de neef van prins Rainier van Monaco: barones Cecile de Massy, echtgenote van baron Christian Louis de Massy zag de zon voor het eerst op het Caribische eiland Guadeloupe.

OOK INTERESSANT
18e jaardag 1 voor 12 gevierd met donaties aan hulpbehoeftigen

Of anders gravin Mary von Habsburg van Oostenrijk. Zij werd geboren in Soedan en is nu de gade van de Oostenrijkse Ferdinand Leopold Joseph graaf van Habsburg.

Hun huwelijk gold als zeer controversieel, maar dr. Otto von Habsburg, hoofd van de Habsburgse koninklijke familie, bepaalde dat “alle Habsburger huwelijken gelijk zijn”.

Nog één keer Monaco dan: prins Albert II, heerser van Monaco, gaf toe dat hij een buitenechtelijk kind heeft met een zwarte vrouw – de Togolese stewardess Nicole Coste. Hun zoon Alexandre werd op 24 augustus 2003 geboren in Parijs.

En om het hoofdstuk Monaco af te sluiten: de overgrootmoeder van prins Albert was Marie Juliette Louvet, een Algerijnse zangeres, die in 1898 het leven schonk aan de later genaamde Hare Doorluchtige Hoogheid prinses Charlotte van Monaco, Hertogin van Valentinois, de buitenechtelijke dochter van prins Louis II van Monaco.