Mislukte poging bromfietsdiefstal na waarschuwingsschot eigenaar

Een poging van de 19-jarige Raffles P. en zijn voortvluchtige kompaan om een bromfiets mislukte, nadat de eigenaar een waarschuwingsschot loste. Hierdoor kwam Raffles te vallen. Zijn kompaan rende hard weg.

Raffles probeerde volgens de politie samen met een ander een bromfiets te stelen die geparkeerd was aan de Heerenstraat. De eigenaar van de bromfiets was aan het urineren en zag plotseling het tweetal op hem afkomen. Hij rende naar een veilige afstand en zag hoe één van de dieven met zijn bromfiets probeerde weg te rijden.

De man gaf luidkeels te kennen dat hij wapendrager is en loste een waarschuwingsschot met zijn dienstvuistvuurwapen. Raffles verloor vermoedelijk daardoor de controle over de besturing van het rijtuig en viel op het wegdek. Hij werd door de eigenaar aangehouden en overgedragen aan de ingeschakelde politie.

Bij de voorgeleiding heeft de verdachte toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan poging tot diefstal van de bromfiets. Aan de aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt.(GFC)

Overige berichten