Miskin ontkracht geruchten misbruik gelden Pensioenfonds

GFC NIEUWS- Op social media is een bericht verschenen waarin wordt beweerd dat de regering gelden van het Pensioenfonds Suriname heeft opgenomen en gebruikt.
Directeur Michael Miskin van het Pensioenfonds geeft met klem aan dat dit bericht niet op waarheid berust. Het is volgens hem volledig onjuist.
“Er staat aangegeven dat hier gelden worden beheerd van gepensioneerde ambtenaren en particulieren. Het Pensioenfonds doet geen zaken met particulieren, dat doet een ander Fonds. In het bericht is ook aangegeven dat de gelden gestort zijn bij de Finabank. Het Fonds werkt met De Surinaamsche Bank (DSB Bank),” ontkracht directeur Miskin de inhoud van de valse berichtgeving.
Volgens de directeur hebben mensen de indruk dat het Fonds over heel veel geld beschikt dat gebruikt kan worden. Maandelijks ontvangt het Fonds SRD 20 miljoen wat gelijk is aan 10% van de pensioenpremie van de ambtenaren en 5% van de staat. Dat is niet voldoende voor de maandelijkse uitbetaling van pensioenen.
“Op maandbasis wordt ongeveer SRD 70 miljoen aan pensioenen uitbetaald. Het verschil van SRD 50 miljoen wordt maandelijks door het ministerie van Financiën toegevoegd”, laat directeur Miskin optekenen.
De directie van het Pensioenfonds heeft intussen aangifte gedaan bij de politie. De digitale recherche neemt de zaak in behandeling.
De directeur hoopt dat de daders achterhaald kunnen worden en de nodige straf opgelegd krijgen voor het verspreiden van valse informatie.

Overige berichten