fbpx
Miskin ontkracht geruchten misbruik gelden Pensioenfonds

GFC NIEUWS- Op social media is een bericht verschenen waarin wordt beweerd dat de regering gelden van het Pensioenfonds Suriname heeft opgenomen en gebruikt.

Directeur Michael Miskin van het Pensioenfonds geeft met klem aan dat dit bericht niet op waarheid berust. Het is volgens hem volledig onjuist.

“Er staat aangegeven dat hier gelden worden beheerd van gepensioneerde ambtenaren en particulieren. Het Pensioenfonds doet geen zaken met particulieren, dat doet een ander Fonds. In het bericht is ook aangegeven dat de gelden gestort zijn bij de Finabank. Het Fonds werkt met De Surinaamsche Bank (DSB Bank),” ontkracht directeur Miskin de inhoud van de valse berichtgeving.

Volgens de directeur hebben mensen de indruk dat het Fonds over heel veel geld beschikt dat gebruikt kan worden. Maandelijks ontvangt het Fonds SRD 20 miljoen wat gelijk is aan 10% van de pensioenpremie van de ambtenaren en 5% van de staat. Dat is niet voldoende voor de maandelijkse uitbetaling van pensioenen.

“Op maandbasis wordt ongeveer SRD 70 miljoen aan pensioenen uitbetaald. Het verschil van SRD 50 miljoen wordt maandelijks door het ministerie van Financiën toegevoegd”, laat directeur Miskin optekenen.

De directie van het Pensioenfonds heeft intussen aangifte gedaan bij de politie. De digitale recherche neemt de zaak in behandeling.

De directeur hoopt dat de daders achterhaald kunnen worden en de nodige straf opgelegd krijgen voor het verspreiden van valse informatie.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…