fbpx

Misiekaba vraagt gemeenschap Pamacca om vol te houden

GFC NIEUWS- De minister van Sociale zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), André Misiekaba, tevens NDP-topper werd zaterdag warm onthaald in het dorp Nason in het Pamacca-gebied.

De minister heeft tijdens een Bigisma Dey, die uitgegroeid is tot een groot evenement voor jong en oud, de mensen toegesproken. Het is de eerste keer van Misiekaba in het gebied als minister.

De Bigisma Dey is georganiseerd door de Nationale Democratische Partij (NDP) en werd gecoördineerd door parlementariër Aida Nading en de coördinator van Pamacca, Dwight Pinas.

Vanuit verschillenden dorpen zijn mensen afgekomen op de oproep van de regeringspartij.

Misiekaba heeft de bewoners van het Pamacca-gebied opgeroepen om zich niet te laten pakken door andere politieke partijen.

“Mensen zullen allerlei zaken aan u voorhouden. Maar als echte NDP’er laat jij je niet pakken”, zegt hij. “Overigens moet u ze de vraag stellen waarom zij – toen zij aan de macht waren – zaken die ze nu beloven, niet hadden gerealiseerd?”

Volgens Misiekaba heeft de paarse partij bewezen ontwikkeling te hebben gebracht voor het binnenland. Een aantal projecten wordt in het gebied uitgevoerd, onder andere op het gebied van Sport en Volksgezondheid.

Misiekaba hield zijn gehoor ook voor dat er vanuit het AHP-project (voorheen LISP 3) ook in Pamacca zal worden gebouwd.

BEKIJK OOK
NH installeert commissie ter bescherming van Surinaams belang bij Iamgold

Leerkrachten van Lebi Doti hebben hun dankbaarheid geuit aan het adres van president Desi Bouterse voor de zaken die hij gerealiseerd heeft voor de school en de onderwijsgevenden.

In 2017 was de president in het gebied en had beloofd de stroomvoorziening en waterproblematiek op te lossen. Deze zaken zijn binnen drie weken aangepakt.

“Het is goed om zaken die reeds gedaan zijn ook te zeggen,” zei de woordvoerder van de leerkrachten. Ze hebben aandacht gevraagd voor een schilderbeurt van de school. Ook zijn er metalen filekasten nodig ter bescherming van het lesmateriaal tegen houtluizen. “Deze zaken zullen worden gerealiseerd,” beloofde Misiekaba.

Verder zijn er enkele vraagpunten het ministerie van Volksgezondheid rakende, meegegeven. Het goed opgekomen publiek was zichtbaar blij met de aanwezigheid van de minister in hun gebied.

De minister zegt met een tevreden gevoel terug te keren naar Paramaribo. “De leden van NDP in Pamacca hebben ondanks de economische slag die het land gehad heeft, niet uit ontevredenheid de partij de rug toegekeerd, integendeel,” aldus Misiekaba die de gemeenschap opriep om vol te houden.