fbpx
Misiekaba voert gesprek met afdelingshoofden Sozavo Nickerie

GFC NIEUWS- Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft een onderhoud gehad met de leidinggevenden van de verschillende Sozavo-kantoren in het rijstdistrict Nickerie.
De minister heeft het beleid op het ministerie grondig doorgenomen met de afdelingshoofden.

“In mijn visie wil ik niet dat mensen voor altijd blijven in het systeem van Sozavo. Het is onze taak om deze mensen te helpen zodat ze verder kunnen gaan in de samenleving. Alleen zij die een permanente beperking hebben en zichzelf niet kunnen helpen, gaan we moeten ondersteunen”, gaf de minister aan

Hij gaf de leidinggevende mee dat het ministerie van SoZaVo het mooiste ministerie van Suriname is. “Wij mogen bevorderen dat er welzijn is in de samenleving. Ons ministerie heeft direct te maken met mensen. Wat we doen of nalaten heeft direct effect en impact op mensen. Dat is reden waarom ik altijd op het veld ben. Je moet bij de mensen zijn en met de mensen de dingen samen doen“, zegt Misiekaba.

Hij sprak ook met de mensen over de dienstverlening. Hij gaf aan dat mensen tevreden weg moeten gaan als ze een Sozavo-kantoor hebben bezocht. “We kunnen ze niet altijd in materiële zin helpen, maar tenminste moet u een luisterend oor hebben voor de mensen,” zegt de bewindsman.

In de komende periode wil de minister het personeel van Sozavo over geheel Suriname trainingen laten volgen. De richting die de minister wilt gaan met het ministerie vergt dat mensen goed getraind zijn om mee te kunnen gaan.

De diensthoofden hebben vanuit hun zijde ook zaken voorgehouden aan de minister. Een van de zaken is dat voor de verkiezingen van 2020 een groot deel van het personeel in het rijstdistrict de pensioengerechtigde leeftijd zal bereiken.

De vraag is dat er nu jonge mensen in dienst worden genomen om ingewerkt te worden. De minister heeft toegezegd om deze zaak op te pakken en zo snel mogelijk op te lossen. Ook de renovatie van de verschillende gebouwen is een zorgpunt en heeft de aandacht van de minister.

Op één van de wijk-kantoren te Wageningen is er sinds 2003 geen telefoonaansluiting. Als het personeel iets telefonisch wilt afhandelen, moeten ze dat bij een kantoor van het ministerie van Regionale Ontwikkeling doen. De minister die zich dat niet kan voorstellen, heeft terstond opdracht gegeven om deze zaak op te lossen.

De minister is sinds woensdag in Nickerie voor een werkbezoek. Los van de gesprekken met de afdelingshoofden, loopt hij mee met de Administratie Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV) die nu bezig is met de jaarlijkse uitbetaling van Kinderbijslag (AKB), en de uitkering voor zwakke huishoudens.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…