fbpx

Misiekaba opent wijkkantoor Sozavo te Tapanahony

GFC NIEUWS- In een feestelijke stemming hebben de bewoners, waaronder dignitarissen van Diitabiki en omringende dorpen in het Tapahony gebied de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), André Misiekaba, ontvangen op het vliegveld.

De minister die ook zijn collega van Volksgezondheid, Antoine Elias, in deze missie vertegenwoordigde, heeft maandag eerst de opening verricht van een studentenwoning van de Medische Zending (MZ).

Daarna heeft hij het eerste wijkkantoor van Sozavo in het Tapanahony gebied geopend. De faciliteiten zijn voor een belangrijk deel gefinancierd door Volksgezondheid (SZF).

Tijdens de opening heeft de minister aangegeven dat president Bouterse de instructie heeft gegeven om het ministerie landelijk zichtbaarder te maken. “Met deze opening hebben wij verdere invulling gegeven aan de wens van de President,” zegt Misiekaba.

BEKIJK OOK
Autobestuurder verliest bewustzijn en rijdt geparkeerde fietsen aan

Hij is van oordeel dat de diensten van Sozavo naar de mensen gebracht moeten worden. De lange en dure reizen naar de stad voor bijvoorbeeld de aanvraag van meest simpele sociale voorzieningen, wordt verleden tijd.

Er is een traject uitgezet van drie tot vier maanden om alle diensten van het ministerie te kunnen bieden aan de gemeenschap aldaar.

Onder leiding van de directeur van Sociale Zaken, Angela Salmo, die ook bij de opening aanwezig was, worden mensen getraind om te werken op het kantoor. Op dit moment kan men bij het wijkkantoor reeds voor hun medische kaarten.

In de komende periode zullen op strategische plekken in het binnenland meerdere wijkkantoren worden geopend.