fbpx

Misiekaba motiveert jongeren van Marowijne

In het bauxiet-stadje Moengo werd het afgelopen weekend voor de tweede keer het Marowijne Scholieren Songfestival gehouden.

Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door E.T. Promotion, met als doel, jongeren te motiveren om hun talenten goed te gebruiken.

In totaal hebben 24 deelnemers vanuit verschillende dorpen en scholen meegedaan aan de voorronde. Uit deze groep zijn twaalf uitgekozen voor de finale.

De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, André Misiekaba, werd voor deze gelegenheid uitgenodigd door de organisatie om een motivatie-speech te houden. Misiekaba, die warm is onthaald in het Ronny Brunswijk Stadion, heeft de jongeren gemotiveerd om niet op te geven, maar door te zetten in het leven.

BEKIJK OOK
Bromfietser in ziekenhuis overleden na frontale botsing met pick-up

“Pasi ben langa, busi ben frede. Bun tranga fu feni, maar met geduld kun je een heel eind op weg komen. Ik mag wel zeggen dat alle tegenslagen, alle harde werk wel resultaten aflevert,” aldus de minister die zijn levensverhaal vertelde aan de jongeren.

Misiekaba gaf aan dat ons land geen groot bevolkingsaantal heeft, maar daarbinnen wel een groot aantal jonge mensen heeft, voor wie mogelijkheden en kansen ontwikkeld moeten worden.