Misiekaba geeft uitleg over woningen Paramaribo-Noord

GFC NIEUWS- Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft uitleg gegeven over de woningen die door de overheid op Pamaribo-Noord worden gebouwd.
De bewindsman verduidelijkt dat deze woningen niet onder het beheer van zijn ministerie vallen, maar onder beheer van het Kabinet van de President. Misiekaba geeft te kennen dat hij veel vragen van personen aan wie onder toenmalige minister Christine Pollack een toezegging was gedaan voor een huis op Noord. Hij vertelt dat zijn voorgangster in samenspraak met de Surinaamse Postspaarbank (SBSB) was gekomen tot een listing van mensen die hard een huis hard nodig hebben.
De toezegging is toen gedaan dat onder andere de huizen in Noord ter beschikking zouden worden gesteld van die groep.
Minister Misiekaba: “De mensen waren gescreend, de SBSB had de screening ook al gedaan en de mensen waren dus wachtende, de huizen waren in aanbouw, in denk de ze nu al bijna klaar zijn.” Volgens de bewindsman werd hij bij zijn aantreden – als opvolger van minister Pollack – terecht benaderd door deze groep personen, die aangaf dat ze afspraken had met minister Pollack.
“Ik heb hun toen uitgelegd dat ik geen enkel document ben komen aantreffen van overdracht van woningen aan Sociale Zaken,” aldus minister Misiekaba. Hij deed navraag bij president Desiré Bouterse, waarbij duidelijk werd dat de woningen onder het beheer van het Kabinet vallen en niet onder beheer van het ministerie.
De bewindsman benadrukt dat de personen aan wie reeds een toezegging was gedaan terecht moeten bij het Kabinet. “Ik weet dat de functionaris die daarmee bezig is inderdaad in conclaaf is met het veld, maar ik weet niet als iedereen is opgeroepen,” voegt hij eraan toe.

Overige berichten