fbpx

Misiekaba geeft informatie over Covid-steunmaatregelen Sozavo

GFC NIEUWS- Minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft op een persconferentie vandaag informatie verschaft over de sociale steunmaatregelen als onderdeel van het COVID-19 Noodfonds.
De regering heeft het Fonds ingesteld in samenspraak met het COVID-19 Crisis Managementteam en diverse betrokken actoren en sectoren.
Maandag maakte minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bekend op welke manier het Noodfonds zal worden aangewend. In navolging daarvan heeft Misiekaba hierover meer informatie verstrekt aan de gemeenschap.
Een deel van het fonds zal worden besteed aan: periodieke verhoging van de Algemene Kinderbijslag naar SRD 1.000,- per huishouden, SRD 525,- toeslag op de Algemene Oudedags Voorziening (AOV) per persoon per maand voor personen die alleen van hun AOV moeten leven, een toelage voor gepensioneerden van SRD 500,- per maand, een verhoging van SRD 325,- naar SRD 1.000,- per maand voor mensen met een beperking, een verhoging van SRD 37,- naar SRD 250,- per maand voor zwakke huishoudens en een werklozenuitkering van SRD 1500,- per maand in het kader van COVID-19.
De minister benadrukte dat deze tegemoetkoming zes maanden geldt. Afhankelijk van de financiële-economische situatie in het land zal na deze periode besloten worden door de regering als de extra tegemoetkomingen zullen worden voortgezet.

BEKIJK OOK
Verkoop Rosebel Gold Mines aan Chinese Zijin gefinaliseerd