fbpx

Misiekaba denkt aan aanpassing uitkering zwakke huishoudens

GFC NIEUWS- Minister André Misiekaba van Sociale Zaken & Volkshuisvesting is er mee eens dat de tegemoetkoming van de regering aan de zwakke huishoudens een aanpassing behoeft.
De bedragen voor deze groep varieren tussen de SRD 33,50 en SRD 40,50. In het kader van de COVID-19 sociaal-economische steunmaatregelen is besloten de uitkering aan de zwakke huishoudens te verhogen naar SRD 250. Hoewel het Noodfonds waaruit de sociaal-economisch steunmaatregelen voor een periode van zes maanden is uitgezet, meent minister Misiekaba dat de tegemoetkoming aan zwakke huishoudens aanpassing geniet. Het bestand zwakke huishoudens is 128 in de kustvlakte en 5065 in het binnenland.
Bij AOV’er gaat het om een bestand van 64.468. AOV’ers ontvangen per maand momenteel SRD 525. De COVID-19 steun is additioneel SRD 525 per persoon per maand. Bij het ministerie staan 10.251 mensen met een beperking geregistreerd. De uitkering aan deze groep bedraagt normaliter SRD 325, maar wordt vanuit het Noodfonds verhoogd naar SRD 1000 per maand.
De bewindsman erkent dat de groep mensen met een beperking groter kan zijn. Hij roept degenen die thuiszitten of iemand met een beperking kennen om zich voor registratie te wenden tot de afdeling Administratie en Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV). Voor het binnenland zal dat kunnen tijdens de registratiemomenten van het ministerie.
Voor wat de Algemene Kinderbijslag (AKB) betreft is het bestand in het binnenland 5154 en in de kustvlakte 40.396. Elk huishouden ontvangt als COVID-steun een bedrag van SRD 1000. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is reeds drie weken bezig met de betaling van de AKB. Wanneer het ministerie van Financiën zover is om de gelden vrij te maken, is het volgens minister Misiekaba de bedoeling dat de huishoudens bij het ontvangen van hun AKB ook de SRD 1000 extra meekrijgen.
Er moeten voor de verre binnenlanden nog wat logistieke zaken in orde worden gemaakt, hetgeen het ministerie zo snel mogelijk probeert af te handelen.

BEKIJK OOK
Spoedladingen importmeel ook vertraagd