Misiekaba bezoekt dorpen Boven-Suriname

GFC NIEUWS- De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), André Misiekaba, is zaterdag gestart met een 4-daagse missie in Boven-Suriname.

Onderdeel van de missie is de betaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB)in Boven-Suriname.

Ook is een ander team bezig met de uitbetaling van de financiële ondersteuning aan mensen met een beperking en zwakke huishoudens over het dienstjaar 2018.

Zoals in Paramaribo wil minister Misiekaba persoonlijk van de mensen vernemen hoe zij de werkzaamheden van SoZaVo ervaren.

”Ik vind het fijn om als minister zelf op het veld te zijn en de mensen aan te spreken. De boodschap is nooit volledig als je het van anderen hoort,” zegt de bewindsman die duidelijk aangeeft dat hij deze manier van veldwerk overgenomen heeft van zijn politieke leider Desiré Bouterse.

Vanuit Atjoni zal de minister verder varen naar Pikin Slee waar hij zal overnachten. Daarna vertrekt hij naar Asidonopo en omliggende dorpen. Hij zal ook een bezoek brengen aan de granman. Hij vervolgt zijn weg
naar Pikin Lio en het Langu gebied.

Na Boven-Suriname wilt de minister een werkbezoek brengen aan Nickerie en Saramacca .

”We kunnen niet overal in Suriname gaan, maar we zullen op een strategische wijze de problemen in heel Suriname proberen te
vernemen en voor de nodige oplossingen zorgen.”

Hij keert woensdag samen met zijn delegatie terug naar Paramaribo.

Overige berichten