fbpx

Misiekaba: Behandeling Brokopondo overeenkomst halen uit controversiële sfeer

GFC NIEUWS- De aanpassing van de Brokopondo overeenkomst in De Nationale Assemblee wordt onnodig in een controversiële sfeer gebracht.

Dit zei minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tijdens de behandeling vrijdag. De minister is van oordeel dat een zakelijke aanpak tijdens deze behandeling noodzakelijk is.

Hij deed daarom het verzoek om de beraadslagingen uit de controverse sfeer te halen.

Het is volgens Misiekaba niet de tijd om te zoeken naar een groep van ‘good’ of ‘bad guys’. Hij plaatste bij het begin van de eerste ronde van beantwoording door de regering, de oproep om de controverse uit de beraadslagingen te laten.

Ook beloofde hij dat de beantwoording vanuit de regering in diezelfde sfeer zal geschieden. Het belang van Suriname moet vooropgesteld worden. Hij erkent dat verschillende opvattingen zijn ten aanzien van deze kwestie.

BEKIJK OOK
Vakantieworsteltoernooi op komst

“Vanuit de regering spreken we de hoop uit dat er vanuit de ideeënbotsingen die wij hebben nieuwe inzichten ontstaan,” stelde de minister ferm.

Aanpassingen uit deze nieuwe inzichten zouden simpelweg doorgevoerd kunnen worden volgens de bewindsman. Het Surinaams belang moet volgens hem te allen tijden vooropstaan.

Vicevoorzitter Melvin Bouva sprak de hoop uit dat de oproep van de Sozavo-minister wordt nageleefd door het parlement bij de behandeling van deze belangrijke wet.