fbpx
Misi Keti Koti Contest keert terug

Na 3 jaren keert het Misi Keti Koti Contest terug voor het Surinaams publiek. De organisatie heeft in die periode het contest grondig geëvalueerd.

Op 29 januari heeft de auditie plaatsgevonden bij de Theodoorjudaschool waar de kandidaten de gelegenheid kregen om hun talent te tonen aan de juryleden die bestonden uit: Acheber Jamin, Aphra Homoet, Nancy Raghoenandan, Mario Vermeer en Jelissa Sumter.

Dit contest wordt georganiseerd voor meisjes variërend in de leeftijdklassen van 8 tot en met 12 jaar die gerekruteerd worden van alle basisscholen op vrijwillige basis.

Het contest wordt georganiseerd in verband met 155 jaar afschaffing van de slavernij. Tijdens het evenement wordt een deel van het Surinaams erfgoed, de cultuur gepresenteerd en overgedragen aan, en tot behoud voor het nageslacht van Suriname.

De 10 geselecteerden voor dit contest worden vaardigheden bijgebracht in de podiumkunst en de Surinaamse cultuur geeft de organisatie aan. De top 10 voor 2018 bestaat uit: Merdisha Charles, Luricktia Sweeb, Oglaya Mijnals, Aliyah Engelhart, Amijesah Triesie, Jaraisha Biegman, Ashly Bado, Dichayra Derby, Rümesia Riedewald en Michaella Andro.

De organisatie zegt verder dat de top 10 dit jaar niet alleen bestaat uit meisjes van Paramaribo, maar ook meisjes van Klaaskreek en Commewijne. “Dus wij zijn niet ontevreden. Zo zien wij dat Suriname lang gewacht heeft op het contest. 20 meisjes hebben zich ingeschreven voor de auditie”, laat de organisatie weten.

De laatste winnares van het contest, Gretchen Ligeon zal de nieuwe Misi Keti Koti kronen op vrijdag 29 juni 2018.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…