Misi Keti Koti Contest keert terug

Na 3 jaren keert het Misi Keti Koti Contest terug voor het Surinaams publiek. De organisatie heeft in die periode het contest grondig geëvalueerd.

Op 29 januari heeft de auditie plaatsgevonden bij de Theodoorjudaschool waar de kandidaten de gelegenheid kregen om hun talent te tonen aan de juryleden die bestonden uit: Acheber Jamin, Aphra Homoet, Nancy Raghoenandan, Mario Vermeer en Jelissa Sumter.

Dit contest wordt georganiseerd voor meisjes variërend in de leeftijdklassen van 8 tot en met 12 jaar die gerekruteerd worden van alle basisscholen op vrijwillige basis.

Het contest wordt georganiseerd in verband met 155 jaar afschaffing van de slavernij. Tijdens het evenement wordt een deel van het Surinaams erfgoed, de cultuur gepresenteerd en overgedragen aan, en tot behoud voor het nageslacht van Suriname.

De 10 geselecteerden voor dit contest worden vaardigheden bijgebracht in de podiumkunst en de Surinaamse cultuur geeft de organisatie aan. De top 10 voor 2018 bestaat uit: Merdisha Charles, Luricktia Sweeb, Oglaya Mijnals, Aliyah Engelhart, Amijesah Triesie, Jaraisha Biegman, Ashly Bado, Dichayra Derby, Rümesia Riedewald en Michaella Andro.

De organisatie zegt verder dat de top 10 dit jaar niet alleen bestaat uit meisjes van Paramaribo, maar ook meisjes van Klaaskreek en Commewijne. “Dus wij zijn niet ontevreden. Zo zien wij dat Suriname lang gewacht heeft op het contest. 20 meisjes hebben zich ingeschreven voor de auditie”, laat de organisatie weten.

De laatste winnares van het contest, Gretchen Ligeon zal de nieuwe Misi Keti Koti kronen op vrijdag 29 juni 2018.(GFC)

Overige berichten