fbpx

Mishandeling en vernieling na slepende ruzie over grond

De politie van Latour heeft na op 29 oktober en 7 november aangiften van vernieling en mishandeling afgelopen maandag Tomina D. aangehouden. Volgens verklaring van de aangeefster zou zij een jaar geleden geld van Tomina en derden hebben genomen met de bedoeling een stuk grond voor hen te regelen.

Toen dit niet lukte deden Tomina en de overige benadeelden aangifte van oplichting tegen haar. Zij werd toen opgespoord, aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

Na haar invrijheidstelling, werd zij steeds lastig gevallen door Tomina die haar geld terugeiste. De aangeefster vindt dat dit niet mogelijk is, omdat zij gevonnist is en reeds haar straf heeft uitgezeten.

BEKIJK OOK
Sociaal werkers: Armoedevraagstuk leidt tot uitbarstingen binnen samenleving

Dit was aanleiding voor Tomina om in vereniging de aangeefster op 29 oktober te mishandelen en haar auto op 7 november te vernielen, schrijft de politie.

Het slachtoffer liep letsels op aan het hoofd en zwelling op haar neus. Het voertuig vertoont aanzienlijke schade.

Tomina werd opgespoord en aangehouden. Haar kompanen zijn nog voortvluchtig.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Tomina in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van haar ‘vrienden’ wordt gewerkt.(GFC)