fbpx

Misbruikt zevenjarig meisje smeekt artsen om haar te laten sterven

GFC NIEUWS- Een zevenjarig meisje – dat gehospitaliseerd is voor seksueel misbruik en mishandeling – smeekte artsen om haar te laten sterven.
Het meisje, dat Yaz genoemd wordt, verkeert nog in kritieke toestand in Hospital de Las Margaritas in Pueblo, Mexico, nadat ze zwaar werd mishandeld op 21 augustus in haar woning.
Het kindje werd opgenomen met een beschadigde long, interne bloedingen, brandwonden op haar rug, brandwonden van sigaretten op haar armen en handen en tekenen van seksueel misbruik.
In een verklaring aan de politie beweren artsen dar Yaz ze smeekte: “Ik wil sterven….laat mij sterven…ik wil niet terug naar huis bij mijn ouders, zodat ze mij kunnen blijven mishandelen.”
Een buur die getuige was van de slechte behandeling van het meisje bracht haar naar het ziekenhuis.
Yaz’s ouders, Rafael N. en Alejandra N. zijn aangeklaagd voor mishandeling en kinderverwaarlozing en zijn opgesloten.
Een oom van het meisje, die haar enkele keren seksueel heeft misbruikt, is voortvluchtig.
Een jongere zus van Yaz stierf in juni van dit jaar. Haar dood werd geregistreerd als ‘accidentele verstikking’. De zaak is heropend en wordt onderzoek gedaan naar de ware doodsoorzaak.
Vrouwenorganisaties in Mexico beschuldigingen de autoriteiten van nalatigheid, omdat Yaz twee keer dit jaar in het ziekenhuis is opgenomen. Zij beweren dat de moeder van het meisje waarschijnlijk ook slachtoffer is van het geweld. Had men opgetreden, was het zusje van Yaz nog in leven.

BEKIJK OOK
Verkeersbrigadiertjes weer actief in nieuw schooljaar