Misbruikt Amazon Amerikaanse postbode?

Donald Trump is boos op online warenhuis Amazon: de winkel gebruikt de post om pakketjes te verzenden. Twitteraars proberen Trump duidelijk te maken dat dat nu eenmaal het werk is van de post: pakketjes bezorgen.

De Amerikaanse Postal Service (USPS) zou anderhalve dollar te weinig ontvangen per Amazonpakket, vindt Trump. De dienst probeert hem uit te leggen dat Amazon gewoon het tarief betaalt wat iedereen betaalt die veel pakketjes ter verzending aanbiedt.

De klacht van het Witte Huis is mogelijk gebaseerd op een opiniestuk in de Wall Street Journal, waarin wordt geargumenteerd dat de Postal Service eigenlijk 1,46 dollar méér zou moeten ontvangen van bedrijven als Amazon.

Onzin, zegt USPS. Allereerst is het stuk in de Journal geschreven door iemand van een bedrijf dat aandelen bezit in FedEx, een concurrent van USPS – geen objectieve buitenstaander, dus.

Verder staan de tarieven van USPS onder toezicht van een overheidscommissie die erop let dat het postbedrijf behoorlijk betaald wordt voor zijn diensten.

Daar komt bij dat de postdienst, die jarenlang verlies leed, eindelijk winst begint te maken omdat er steeds meer pakjes worden aangeboden, onder anderen door… precies!

En dat, schreef de Washington Post, was precies wat ambtenaren aan Trump hadden proberen uit te leggen: dat het contract met Amazon zeer gunstig is voor het postbedrijf.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...