fbpx

Miranda geeft duidelijkheid over Insel Air

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie(OWT&C), Jerry Miranda, heeft tijdens een persconferentie dinsdag de kwestie van de vliegmaatschappij Insel Air besproken met mediawerkers. In een openhartige samenkomst heeft de bewindsman het een en ander rond de aanpak van het probleem besproken.

Bij deze persconferentie zaten ook vertegenwoordigers van de luchtvaartautoriteiten aan. De toestemming die de minister gaf om de vlucht van afgelopen maandag uit te voeren is verleend in nauw overleg met deze actoren.

De bewindsman onthult dat er een traject van twee weken bewandeld zal worden om uiteindelijk te komen tot een samenwerking met voldoende garantie voor Suriname. De bedoeling is dat het pakket van voorwaarden aan de Curaçaose vliegmaatschappij voorgehouden zal worden door tussenkomst van de Curaçaose minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning, Zita Leito.

BEKIJK OOK
Man dood op balkon van woning aangetroffen

Ten aanzien van het terugbetalen van gelden door Insel Air geeft de minister aan dat het een aangelegenheid van de private sector is. De bewindsman laat de afhandeling in de handen van de maatschappijen die de afbetaling zelf zullen moeten regelen met Insel Air.

Een samenwerking met Insel Air is ten voordele van gedupeerde klanten. Die kunnen in de toekomst “hun oude ticket” gebruiken bij de vliegmaatschappij zonder daar extra voor te hoeven betalen.(GFC)