fbpx
Minstens 36 intelligente buitenaardse wezens in de Melkweg

GFC NIEUWS- Nieuwe berekeningen van het aantal ‘Communicating Extra-Terrestrial Intelligent civilizations’ (CETI) in ons Melkwegstelsel geven aan dat het aantal minstens 36 bedraagt met een marge van 175 naar boven en 32 naar beneden.

Al decennia geleden heeft Frank Drake een vergelijking opgesteld om het aantal intelligente beschavingen te berekenen, maar die vergelijking is nu door Tom Westby en Christopher Conselice gewijzigd.

Dit tweetal heeft ook rekening gehouden met factoren zoals de stervorming in het Melkwegstelsel, het metaalgehalte van sterren en de waarschijnlijkheid dat sterren in hun leefbare zone (de zone waar de temperatuur hoog genoeg is om vloeibaar water te laten bestaan) aardachtige planeten hebben.

Ook hanteren ze de zogeheten ‘Astrobiological Copernican Weak and Strong conditions‘, waarbij de situatie van in ieder geval één planeet met leven als basis dient, de aarde. Onder de meest strenge, behoudende condities komen ze uit op 36 +175/-32 beschavingen. Die zouden gemiddeld 17.000 lichtjaar van elkaar verwijderd moeten zijn.

Het meest komen de beschavingen voor bij M-dwergen met lage massa, een lichtzwakke categorie sterren. De zon is een G-dwerg en die categorie sterren is volgens Westby en Conselice slecht bedeeld met planeten met intelligente beschavingen – de zon is dus een uitzondering.

Omdat M-dwergen nogal grillig kunnen zijn door hun uitbarstingen van sterke sterrenwind zijn de beschavingen daar volgens het tweetal geen heel lang leven beschoren.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…