fbpx
Facebook Pagelike Widget

MinOWC onderweg naar Performance Excellence

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft als follow-up op de recentelijk gehouden Onderwijsdialoog het startsein gegeven voor de workshop “Performance Excellence”.

Dit zal de kwaliteitsverbetering op het ministerie teweeg moeten brengen. De Onderwijsminister bracht de directie, afdelingshoofden en personeel bijeen om een ‘nul meeting’ te doen. “Het is belangrijk om een beginstandpunt te hebben, van waaruit gewerkt kan worden aan de verbetering,” aldus de bewindsvrouw.

Ze noemde de workshop een geweldige kans en gelegenheid voor de participanten om te helpen het proces te ondersteunen. Ferrier drukte het personeel op het hart zo eerlijk mogelijk de ‘nul meeting’ te doen. Hoe beter het beeld van de huidige situatie immers is, hoe beter het verbeteringstraject kan worden bepaald.

De inleiding werd verzorgd door Dennis de Keyser. Hij gaf een uiteenzetting over het model van overheidsmanagement, namelijk het Baldrige Performance Excellence model. De versie voor het onderwijs zou volgens hem onder alle omstandigheden kunnen worden uitgevoerd. Het model is nu de internationale standaard voor het verhogen van de dienstverlening binnen verschillende type organisaties.

Het MinOWC zit in een traject van kwaliteitsverbetering. Tot heden is er bijkans 100 miljoen Amerikaanse dollar hieraan uitgegeven middels leningen van de Inter-American Development Bank (IDB). De samenwerking met de IDB zal voortgezet worden om zo een continue lijn van kwaliteitsonderwijs te realiseren en garanderen.

Minister Ferrier is drukdoende het concept “Leerplichtwet” voor het basisonderwijs en het VOJ voor te bereiden. Ze ziet graag dat de wet nog voor het reces van het parlement wordt aangeboden.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…