fbpx

MinOWC geeft aanzet tot verbetering onderhoudsbeleid LBO

GFC NIEUWS-Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft de eerste aanzet gegeven voor het ontwikkelen van een Onderhoudsbeleidsplan voor de Lager Beroeps Onderwijs (LBO) scholen.

Vertegenwoordigers van het Onderdirectoraat Beroeps Onderwijs, schoolleiders van LBO-scholen en vertegenwoordigers van districtscommissariaten van onder meer de gebieden Kabalebo, Boven-Suriname, Paramaribo, Wanica en Nickerie hebben recentelijk deelgenomen aan een workshop.

In deze workshop werd gesproken over de meest voorkomende onderhoudsproblemen en de huidige procedure om deze aan te pakken.

De onderhoudsproblemen die aan de orde kwamen, waren van ontoereikende ontwerpen en planning tot gebrekkige hulpmiddelen.Het belang van een gedegen onderhoudsbeleid, zowel specifieke plannen per instantie als het tijdig vervangen van apparaten werden voornamelijk benadrukt.

BEKIJK OOK
LVV Nickerie slaat alarm: rattenplaag op rijstvelden

Deze workshop is een onderdeel van het Enhancement of the Technical and Vocational Education and Training (ETVET) project voor het LBO in Suriname, welke tot stand is gekomen van een lening van de Caribbean Development Bank.

Het doel is de algehele upgrading van het Lager Beroeps Onderwijs, door middel van bouwactiviteiten en consultancies.

Het MinOWC heeft een aanbesteding gehouden en het bedrijf Equal Chances @ Green Development (ECGD) is hiervoor in aanmerking gekomen.