fbpx

Ministers OW en ROM brengen bezoek aan lopende projecten

GFC NIEUWS- Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft zich in het afgelopen weekend persoonlijk georiënteerd bij enkele lopende projecten.
Vanwege grote achterstallige betalingen waren een aantal projecten aangehouden. De bewindsman is van mening dat grote projecten zorgen voor extra werkgelegenheid, derhalve is ook gekeken naar projecten met hoge prioriteiten en mogelijkheden tot herschikking van deze belangrijke werkopdrachten.
Bedrijven als Tjong A Langa hebben reeds een herstart gemaakt met de werkzaamheden. Nog een groot project dat wordt uitgevoerd is de herbestrating van de Pandit Tilakdharieweg in het district Commewijne, waarbij de herstart tijdens het bezoek van de minister is geschied.
De bewoners van dit district kampen al jaren met enkele problemen rakende steigers, sluizen en gemalen die een spoedige onderhoudsbeurt nodig hebben. Zo zal de bouw van een steiger te Montresor heel binnenkort starten, omdat de landbouwers in dit gebied heel wat problemen ondervinden tijdens het transporteren van hun producten. De infrastructuur in de buurt laat al jaren te wensen over.
Minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) bracht samen met zijn collega van Openbare Werken ook een bezoek aan de gevarenzone te Weg naar Zee. Tijdens het bezoek aan dit gebied is er een bord onthuld waarop de bedreigende situatie duidelijk staat aangegeven.
Het ligt in de bedoeling om de plaatselijke bewoners van deze omgeving te attenderen op het gevaar van mogelijke overstromingen en daar rekening mee te houden. Dit deden zij als voorloper op een structurele oplossing en een bewustwordingsproces.
ROM zal samen met professor Sieuwnath Naipal inkomen door ervoor te zorgen dat dit gebied in kaart wordt gebracht. Het uiteindelijke doel van het ministerie van ROM is om deze landstreek duurzaam te gaan beschermen.
Volgens de OW-minister zijn er verschillende studies door zijn ministerie gedaan, waaruit blijkt dat heel Paramaribo, in het bijzonder de Waterkant en heel noord tot kwetsbare gebieden behoren. Verder wijzen de studies uit dat er veel water naar binnen kan stromen door de enorme zeespiegelstijging, vandaar dat de rivieroevers in een zeer gevoelige positie verkeren.
Naast het plaatsen van borden zullen er ook informatiecampagnes starten om de ernst van de situatie beter te kunnen begrijpen. Het is van essentieel belang om de totale Surinaamse gemeenschap hiervan in kennis te stellen.
De borden zullen voorzien zijn van de nodige informatie, zodat mensen geen grote investeringen doen in de gebieden, zoals het opzetten van grote zakelijke gebouwen of overgaan tot verkavelingen. Minister Nurmohamed roept eenieder op om de berichtgevingen hierover te blijven volgen.

BEKIJK OOK
Sabakuproject grote beerput, Santokhi moet ingrijpen!