fbpx

Ministers Achaibersing en Walden in Tv-programma Econotori

GFC NIEUWS- De aangekondigde unificatie van de wisselkoers alsmede de moordende prijzen in de winkels houdt de gehele samenleving bezig.
Wat betekent dit precies, hoe gaat het werken en wat zullen de effecten zijn voor de bevolking. Dat wil de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) met de gemeenschap op eenvoudige wijze bespreken op maandag 14 september in een live uitzending op STVS.
Daarbij zullen de Ministers van Financiën Armand Achaibersing en van Economische Zaken Saskia Walden vragen uit de samenleving beantwoorden. Tevens zullen de voorzitters van de VSB, Bryan Renten en van C-47 Robby Berenstein, elk vanuit hun invalshoek, het belang van en de effecten van een uniforme wisselkoers bespreken en de vragen die er bij het publiek leven beantwoorden.
Zoals bekend gelden er een aantal wisselkoersen in ons land. Naast de centrale bankkoers, de bankenkoers, de cambiokoers en de illegale straat/supermarketkoers werken verwarrend en zullen binnenkort worden vervangen door één flexibele wisselkoers.
De VES is van mening dat communicatie met en eerlijke informatieverschaffing naar de samenleving toe essentieel is. Aangezien dit te weinig gebeurt wil de Vereniging met TV-voorlichtingsprogramma’s de burgerij meer betrekken bij actuele economische vraagstukken.
Onder naam Econotori wordt de ophanden zijnde unificatie van de wisselkoers op maandag 14 september a.s. live via STVS en Pipel TV uitgezonden om 20.00 uur. De uitzending wordt live gestreamd op de VES-kanalen op Facebook en YouTube, waardoor kan huiskamer vragen kunnen worden meegenomen.

BEKIJK OOK
Man steelt geld en sieraden uit woning werkgever