Terrassen mogen open vanaf 13 februari

GFC NIEUWSREDACTIE- Terrassen mogen vanaf zaterdag 13 februari weer open, met inachtneming van de geldende protocollen voor de horecasector.

“Partijen hebben zich gecommitteerd aan de afspraak dat er clusterinspecties zullen plaatsvinden, waarbij er niet geschroomd zal worden om sanctionerend op te treden en ernstige sancties op te leggen aan overtreders van de protocollen, zowel bezoekers als eigenaren”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De horecasector heeft donderdag overleg gehad met een regeringsdelegatie onder leiding van de minister van Volksgezondheid. De horecasector heeft haar inzichten gepresenteerd. De stakeholders hebben duidelijk aangegeven waar ze naar toe willen, namelijk het instellen van een keurmerk.

“Je krijgt een keurmerk als terras wanneer je geïnspecteerd bent door het clusterteam van de overheid, wanneer je voldoet aan alle eisen en protocollen krijg je zo een keurmerk. Het verkrijgen van een keurmerk zal wat tijd kosten,” haalde de minister aan.

Robbin Roemer, voorzitter van de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo, zegt dat er een belangrijke taak is weggelegd voor het horecacollectief. Op hen is een dringend beroep gedaan dat zij via hun kanalen bezoekers informeren dat zij zich aan de protocollen houden bij bezoek aan de diverse terrassen.

“Wij moeten erop toezien dat bezoekers hun mond- en neusbedekking ophouden als ze niet eten of drinken, en wij moeten ook ervoor zorgen dat bezoekers op tijd naar huis gaan, zodat ze niet tijdens de lockdown nog over straat zijn”, zegt Roemer.

Vanuit de overheid is een dringend beroep gedaan op het collectief om erop toe te zien dat er geen verdere verspreiding plaatsvindt van het coronavirus, “omdat de vrees bij de overheid blijft dat met name in de horecasector de spreiding snel kan toenemen.”

Overige berichten