Ministerieel team overlegt met vakbonden

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering heeft nota genomen van de opmerkingen van verschillende vakbonden en vakcentrales om betrokken te worden bij de maatregelen, die doorgevoerd zullen worden bij het Herstelplan.

Vrijdag is een speciaal team bestaande uit de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking; Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken; Financiën en Planning; en Economische Zaken en Technologische Innovatie.

De vakbonden hebben verschillende voorstellen aangedragen voor het opvangen van de impact op de samenleving, waaronder aanpassing van de belastingschijven, obstakels met betrekking tot het pensioenfonds en aanpassing van de salarissen. Ook wordt gesproken van een eventuele aanpassing van de SZF-premie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder en vriendin takelen 6-jarig dochtertje af, meisje op intensive care

Voor de vervolggesprekken is een specifiek schema opgesteld waarbij iedere vakbond de gelegenheid krijgt informatie tot zich te nemen en de nodige input te geven.

De agenda bestaat uit twee hoofdpunten, namelijk: input herstelplan vanuit het bedrijfsleven en inzichten en voorstellen vanuit de vakbonden ter versterking van de koopkracht.

Ook zullen de effecten van eventuele maatregelen op bijvoorbeeld de koers, het prijzenfront en de inflatie worden besproken. De laatste gesprekken met de vakbonden worden op 12 mei gevoerd.

Overige berichten