fbpx
Ministerie van Onderwijs buigt zich over opening nieuw schooljaar

GFC NIEUWS- De directeuren, onderdirecteuren en afdelingshoofden van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn samen met minister Marie Levens druk bezig voorbereidingen te treffen voor de start van het schooljaar 2020-2021.

Samen zoeken zij naar het juiste model om de leerlingen te midden van de Covid-19-pandemie toch effectief onderwijs te laten volgen. Het ministerie praat met verschillende groepen.

Dinsdag was het kader van het ministerie in een videoconferentie met Maureen Dwyer, hoofd van het nationaal inspectieapparaat van Jamaica. Dit eiland heeft ondanks de pandemie toch getracht de scholen te openen. Zij heeft haar ervaringen gedeeld met het ministerie. De aanwezige staf kreeg daarbij ook de gelegenheid de nodige vragen te stellen over de huidige situatie op het eiland.

Minister Levens is er voorstander van dat alle leidinggevenden ook zelf opzoek moeten gaan naar de beste manier hoe het onderwijssysteem weer op te pakken.

De verschillende actoren binnen het onderwijsveld zullen ook gehoord worden over hun ervaringen tot nu toe en de mogelijke oplossingsmodellen voor de ontstane situatie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.