fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft nieuw logo

GFC NIEUWS- Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft een nieuw logo.
Het logo heeft de vorm van een driehoek die op haar beurt weer bestaat uit 3 driehoeken. Deze driehoek symboliseert de drie beleidsgebieden van het ministerie van AW&J.
Deze driehoek vormt ook de drie letters A, W en J. Rood brengt de beroepsbevolking tot uitdrukking, terwijl het groen het jeugdig deel van onze samenleving weerspiegelt. Het geel uit werkgelegenheid (W) en word gevormd door de grafische driehoek van Arbeid en die van Jeugdzaken. Dit symboliseert de harmonisatie van de drie beleidsgebieden.
De drie blokjes die te zien zijn in het rood (A) symboliseren tripartisme, het samengaan van de sociale partners (Vakbeweging, bedrijfsleven en de overheid). De constructie van de drie opeenvolgende treden van de vierkantjes geven het streven aan naar welvaart en welzijn voor de samenleving. Bij het groen (J) is een strijdbaar kind ingesneden dat roept naar verbetering van de maatschappelijke positie van de jeugd in Suriname.
Op het eerste gezicht lijkt het logo op een vliegende vogel. Dat is ook zo. Dit geeft aan dat er een samenhang bestaat tussen de drie beleidsgebieden, een basisvoorwaarde voor de vogel om te kunnen vliegen naar het gewenste beter Suriname voor iedereen.
Het logo is ontworpen door Farley Tamsiran en met de beschrijving heeft Imro Smith ondersteuning verleend. Het logo is op 5 augustus goedgekeurd door de Raad van Ministers.

OOK INTERESSANT
Vrouwen Natio binnenkort weer in actie