fbpx
Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft nieuw logo

GFC NIEUWS- Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft een nieuw logo.

Het logo heeft de vorm van een driehoek die op haar beurt weer bestaat uit 3 driehoeken. Deze driehoek symboliseert de drie beleidsgebieden van het ministerie van AW&J.

Deze driehoek vormt ook de drie letters A, W en J. Rood brengt de beroepsbevolking tot uitdrukking, terwijl het groen het jeugdig deel van onze samenleving weerspiegelt. Het geel uit werkgelegenheid (W) en word gevormd door de grafische driehoek van Arbeid en die van Jeugdzaken. Dit symboliseert de harmonisatie van de drie beleidsgebieden.

De drie blokjes die te zien zijn in het rood (A) symboliseren tripartisme, het samengaan van de sociale partners (Vakbeweging, bedrijfsleven en de overheid). De constructie van de drie opeenvolgende treden van de vierkantjes geven het streven aan naar welvaart en welzijn voor de samenleving. Bij het groen (J) is een strijdbaar kind ingesneden dat roept naar verbetering van de maatschappelijke positie van de jeugd in Suriname.

Op het eerste gezicht lijkt het logo op een vliegende vogel. Dat is ook zo. Dit geeft aan dat er een samenhang bestaat tussen de drie beleidsgebieden, een basisvoorwaarde voor de vogel om te kunnen vliegen naar het gewenste beter Suriname voor iedereen.

Het logo is ontworpen door Farley Tamsiran en met de beschrijving heeft Imro Smith ondersteuning verleend. Het logo is op 5 augustus goedgekeurd door de Raad van Ministers.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.