fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Ministerie LVV blijft beschikbaar voor de samenleving

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van van Landbouw, Veeteelt en Visserij geeft in een communiqué aan dat het ministerie te allen tijde haar diensten beschikbaar zal stellen aan de gemeenschap en dat deze mag rekenen op de dienstbaarheid van het departement.
In verband met de huidige COVIDd-19 situatie en de verscherpte maatregelen, waarbij besloten is om over te gaan tot een totale lockdown in geheel Suriname, laat het ministerie weten dat haar essentiële diensten nog altijd aangepast beschikbaar zullen zijn voor het publiek.
“Hoe zeer de COVID-19 maatregelen in acht moeten worden genomen en dus ook voor het ministerie gelden, zullen wij onze verantwoordelijkheid met betrekking tot de voedselzekerheid en voornamelijk de waarborging van de voedselveiligheid niet ter grabbel gooien.”
Het ministerie is nog altijd verantwoordelijk voor de voedselvoorziening in ons land. Minister Parmessar informeert de gemeenschap dat de belangrijke diensten zoals de Inspectie nog altijd in het veld te zien zullen zijn om ervoor te zorgen dat de controle op veilig geteelde groente gegarandeerd blijft. Ook de garantie op de bewerking van vlees- en vissoorten is voor het ministerie belangrijk, aangezien zij ook in deze periode ervoor moet zorgen dat de samenleving gezond consumeert.
De essentiële diensten zullen aangepast door draaien. Zo zullen de diverse inspecteurs van de directoraten van huis uit naar de verschillende sectoren uitrukken en elektronisch verslag uitbrengen aan hun respectievelijke directeuren.
Het ministerie verzekert de samenleving dat ook de controle op de import van voedselwaren en andere belangrijke basisgoederen, aan en volgens de geldende voorschriften zullen voldoen en geschieden, zodat de voedselveiligheid gegarandeerd blijft.
Naar aanleiding van het wederom sluiten van de diverse openbare markten beveelt het ministerie landbouwers en wederverkopers aan om hun waar wederom beschikbaar te stellen, met inachtneming van de geldende COVID-19 maatregelen en de regels gesteld door de districtscommissarissen voor het aanbieden van groente en fruit. Hierdoor kan de samenleving instaat worden gesteld om groente en fruit te betrekken.
Het ministerie wil hiermee inspelen op de huidige situatie en de landbouwers een riem onder het hart steken. Deze initiatieven dienen als stimulans en motivatie naar hen toe om alsnog hun producten te kunnen afzetten. “Wij zullen u niet in de steek laten,” aldus minister Parmessar.
LVV roept de landbouwers op om zich bij het COVID-team te registeren voor het verkrijgen van dispensatie gedurende de totale lockdown periode.
LVV blijft als zeer cruciale ministerie garant voor de voedselvoorziening en voedselveiligheid in Suriname. In eerdere berichten heeft het ministerie reeds kenbaar gemaakt dat zij met betrekking tot de voorlichting naar de samenleving toe, deze had opgevoerd, en burgers had opgeroepen om gedurende deze periode goed gebruik te maken van hun vrije tijd en te starten met het opzetten van een eigen moestuin.
De samenleving mag bij elke vestiging van het ministerie terecht voor advies en het verkrijgen van plantmateriaal.

OOK INTERESSANT
Weggedeelte Keizerstraat en Neumanpad tot maandagochtend 03.00 uur gesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden