fbpx

Ministerie HI&T stelt overlegplatform in voor

GFC NIEUWS- Het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) heeft diverse klankborden ingesteld, om samen met het bedrijfsleven te overleggen over het “nieuwe normaal”.
Het doel van het ministerie is om via dit overlegplatform de ondernemers in staat te stellen om suggesties, aanbevelingen en voorstellen te doen om uiteindelijk te gaan naar “normalisatie”.
Volgens directeur Toerisme, Rachel Koningsbloem-Pinas, worden er voorstellen van maatregelen gedaan die de bedrijven en ondernemers zouden moeten volgen, om de veiligheid van personeel en consumenten zoveel als mogelijk te bewerkstelligen.
De maatregelen zijn voornamelijk gericht op de reguliere bedrijfsvoering, waarbij rekening gehouden dient te worden met de nieuwe situatie waarin er een constante dreiging van COVID-19 is. De ondernemers waarmee wordt overlegd zijn in de sectoren: hout- en goudexport, auto-import (tweedehands en nieuwe), exporteurs van scrap metal, casinohouders en horeca.
Het ministerie heeft reeds acties hiertoe ondernomen. Zo zijn er meetings gehouden met importeurs, distributeurs, de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en andere relevante actoren om prijzen beheersbaar te houden.
Ook zijn er diverse overlegmomenten geweest over met name de uitbreiding van de lijst basisgoederen met strategische goederen alsook overlegmomenten met onder andere de SHATA en andere in de toerismesector actieve organisaties.

BEKIJK OOK
Pertjajah Luhur verstrekt 300 schoolpakketten aan scholieren