fbpx

Ministerie HI&T ondersteunt productieverhoging ananasproducenten Redi Doti en Pierre kondre

Binnen de Agro-coöperatie Redi Doti en Pierre Kondre hebben 11 ananasproducenten vrijdag een overheidsinvestering vanuit het pilot program Innovation for Firms in Suriname (IFS) ontvangen. Dit pilotprogram is onderdeel van het Suriname Business Climate and Innovation Programma (SUBCIP), welke gefinancierd wordt door de Inter American Development Bank (IDB) en uitgevoerd door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T).

Deze overheidsinvestering is bedoeld om de productiearealen van de ananas producenten uit te breiden met 30 hectare ter verhoging van hun biologische productie en productiviteit. Tevens wordt geïnvesteerd in planmateriaal en certificering van de 11 ananas producenten voor biologisch telen van ananas. Minister Stephen Tsang zegt dat hiermee zal worden voldaan aan de vraag en kwaliteit van de exportmarkt.

BEKIJK OOK
Bacheloropleiding Milieuwetenschappen en Masteropleiding Sustainable Management of Natural Resources AdeKUS geaccrediteerd

De bewindsman benadrukte verder, dat met de uitvoering van dit project, concrete invulling wordt gegeven aan het beleid van de regering om het ondernemerschap en ondernemersklimaat te stimuleren en te verbeteren.(GFC)