fbpx




Minister Wlden start kennismakingsronde met VSB en ASFA

GFC NIEUWS- Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EOTI) is dinsdag haar kennismakingsronde gestart met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA).

Met deze kennismakingsronde wil de bewindsvrouw nadere afspraken maken voor het uitvoeringsplan betreffende de Public Private Partnership (PPP) waarbij oplossingsmodellen om te geraken uit de economische depressie reeds grotendeels zijn aangedragen.

Tijdens de afzonderlijke gesprekken is onder andere naar voren gekomen dat het ondernemerschap zorg draagt voor de economische groei en dat de overheid hierin een faciliterende rol moet vervullen. Een gezonde en eerlijke concurrentie zal daarentegen van eminent belang zijn in het streven naar verbetering van de concurrentiepositie.

Verder is vanuit de private sector aandacht gevraagd voor het stimuleren van de lokale productie en daarbij ook de export. Minister Walden heeft benadrukt, dat in de nieuwe naam van het Ministerie met Technologische Innovatie zal worden nagegaan welke machines moeten worden aangeschaft om de productie te verhogen.

Ook is ze de mening toegedaan, dat er meer marktpenetratie zal moeten plaatsvinden binnen Europa, America en Azië met onze producten. De minister heeft goede hoop, daar er internationaal vertrouwen is in president Santokhi.

De bewindsvrouw kijkt daarom ook uit naar partnerschap met het bedrijfsleven en gaf aan, dat als het goed gaat met de private sector, het ook goed zal gaan met de regering en met het land. Vanuit beide organisaties is dan ook de continuering van een goede relatie onderstreept en is volle ondersteuning aan de nieuwbakken minister toegezegd.

Zowel de ASFA als de VSB hebben reeds een aantal aandachtspunten gelist, die zeker zullen worden meegenomen in het herstellingsproces van de economie. Minister Walden zegt, dat binnen het uit te voeren beleid er voldoende mate aan vertrouwen, voorspelbaarheid en transparantie zal zijn. Ze spoorde de private sector daarom aan, om het regeerakkoord van de nieuwe regering met name de tweede paragraaf, die handelt over economische ontwikkeling goed door te nemen.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…