fbpx
Minister Welzijn voert gesprekken met VSB en ASFA

In het kader van de kennismakingsbezoeken van minister Ferdinand Welzijn van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) met de private sector, zijn de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) op afzonderlijke momenten ontvangen.

De VSB werd vertegenwoordigd door het Dagelijks Bestuur onder voorzitterschap van Bryan Renten, terwijl de ASFA werd vertegenwoordigd door de voorzitter, Wilgo Bilkerdijk.

Renten van de VSB, feliciteerde de bewindsman met zijn benoeming tot minister en merkte op, dat voor zover hij weet, minister Welzijn de eerste minister is uit het ondernemersveld.

Voorts gaf hij aan, dat er heel veel energie is gestopt in het toerisme en hoopt dan ook gauw duidelijkheid te krijgen of Toerisme op het ministerie een directoraat of onderdirectoraat wordt.

Verder wenst de VSB inzage in het IMF- akkoord en ziet graag, dat er spijkers met koppen worden geslagen door urgente zaken direct aan te pakken. VSB en partners zijn bereid daartoe een bijdrage te leveren.

Enkele onderwerpen, die zowel met de VSB als de ASFA zijn besproken betreffen: “Waterschappen”. Er werd gevraagd bij welk ministerie het thuis hoort, de ondersteuning van de VSB aan de Sociaal Economische Raad (SER), aangezien de VSB ook vertegenwoordigd is binnen de SER en de lijst van basisgoederen

Met betrekking tot het samenstellen van laatstgenoemde lijst, welke in samenspraak met het ministerie van Financiën tot stand is gekomen, is het de bedoeling om tegen betaalbare prijzen deze producten beschikbaar te hebben voor de consument. De belastingvoordelen werd ook met beide organisaties bespreken.

Zowel de VSB als de ASFA geven aan, dat de import van kipdelen een heet hangijzer is en dat het onmogelijk is te concurreren met landen als Brazilië en de Verenigde Staten, die een pluimveestapel van miljoenen kippen hebben.

Op de regering rust volgens hen de verantwoordelijkheid om maatregelen te treffen voor bescherming van de kipsector in Suriname en waar nodig een “push” te geven.

De minister gaf in reactie hierop aan de kipsector “step by step” te willen reguleren. Daarom moet het KMO Fonds snel operationeel worden, waardoor ook kleine ondernemers binnen de kipsector kunnen starten.

Wat betreft de consumptiegoederen, stelde de minister geen voorstander te zijn van de import daarvan, maar wel van kapitaalgoederen en grondstoffen.

Verder deelde de bewindsman de leden van de VSB mede, dat de “Wet op Jaarrekeningen” bij hem prioriteit geniet en dat hij zal meewerken, dat deze wet zo spoedig als mogelijk in het wetgevingstraject wordt gebracht. De Wet Bedrijven en Beroepen, is nu reeds bij De Nationale Assemblee.(GFC)

Meer nieuws

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…