fbpx
Minister Welzijn installeert STS-bestuur en interdepartementale Implementatie Commissie

Toerisme is een belangrijke groeipoot om de economie van ons land uit de slop te halen. Daar ons land deviezen nodig heeft, is het een unieke kans om te werken aan de oprichting van de Toerisme Autoriteit (Tourism Board), die ervoor moet zorg dragen, dat er ordening, ontwikkeling en bevordering van het toerisme gebeuren in Suriname komt en dat er een effectieve bijdrage wordt geleverd aan de nationale economie van het land.

In dit kader heeft minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme op woensdag 1 maart 2017 het nieuw bestuur van de Stichting Toerisme Suriname (STS) en de interdepartementale Implementatie Commissie geïnstalleerd.

Het STS-bestuur zal onder andere in de komende periode voorbereidingen treffen voor de oprichting van de Toerisme Autoriteit (Tourism Board). Verder zal het STS-bestuur werken aan het bespoedigen van het proces tot goedkeuring van de Toerismewet en de Wet Toerisme autoriteit.

Het bestuur wordt voor 1 jaar bij beschikking benoemd en zal maandelijks moeten rapporteren aan de minister van HI&T. De minister verwacht dat binnen 6 maanden de doelstellingen gerealiseerd zijn.

In het STS- bestuur hebben zitting: Anne Marie Hermelijn (voorzitter); Vanuessa Stuger- Gefferie (ondervoorzitter); Anthony Wong (secretaris); Karin Refos, Oswaldo Braumuller en Vinod S Baldew.

Jan van Charante, die op basis van consensus vanuit het bedrijfsleven door KKF was voorgedragen, heeft zich op het laatste moment teruggetrokken. In zijn plaats komt de heer Sewananpersad Djawalapersad. Te zijner Tijd zullen er 2 vertegenwoordigers van SHATA (Suriname Hotel en Tourism Associaton) aan het bestuur worden toegevoegd.

Implementatie commissie

Ten aanzien van de interdepartementale Implementatie commissie benadrukte de minister, dat deze voor 1 jaar is ingesteld en dat die samen met het STS-bestuur onder andere zal werken aan het bespoedigen van het proces tot goedkeuring van de Toerismewet en de Wet Toerisme autoriteit.

Ook zal de commissie moeten helpen aan de voorbereiding van de “ International Convention on Tourisme”. In de commissie hebben zitting: Mevr Faridy Lila, dhr Bryan Pinas; dhr Daniël Lachman, mevr Irma Dorinnie, mevr Mirjam Macintosh en dhr. Tsie Chung Tsioe.

Tot slot geeft de minister aan, dat het STS-bestuur en de Commissie met elkaar moeten samenwerken om de resultaten, die met de instelling van dit bestuur en de Commissie worden beoogd, te kunnen realiseren.(GFC)

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…