Minister Welzijn brengt bezoek aan jongeren Winti Wai

Waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, heeft op uitnodiging van de Stichting Deur der Hoop een bezoek gebracht aan de jongeren van de Draibatrastraat en omgeving te Winti Wai. Dinsdag sprak de minister de jongeren uit de buurt toe over de verschillende problemen waar zij mee kampen. Diefstal, tienerzwangerschap en drugsverslaving zijn enkele van de onderwerpen die ter sprake kwamen.

De delegatie van de minister bestond uit voorlichters van de afdeling Jeugdzaken van de Politie en van de afdeling Justitiële Kinderbescherming. In zijn motivatie speech aan de aanwezige jongeren en volwassenen benadrukte de bewindsman het belang van hard werken voor een beter leven. “Ik weet wat het is om geen elektriciteit en water te hebben, maar toch te moeten studeren. De basis is je best doen op school, goede resultaten te behalen om daarna een redelijk betaalde baan bij de particuliere bedrijven te vinden. Eenieder focust op de overheid die juist het minst betaald is. In de particuliere sector heb je veel meer doorgroeimogelijkheden en dat kan doordat jij je inzet in het werk en het beste uit jezelf haalt. God heeft ons de kracht en het verstand gegeven om de juiste keuzes te kunnen maken.”

Minister Welzijn beloofde een trainingsplan te ontwikkelen welke moet leiden tot werkgelegenheid voor de groep. Hiervoor zal er eerst duidelijkheid moeten bestaan over welke soort trainingen de jongeren nodig hebben. De aanwezigen werden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Ook aan de voorlichters van het ministerie zijn heel veel vragen gesteld over de veiligheid en jongeren in detentie.

Jeugdwerker Reul Koanting, initiatiefnemer van de activiteit gaf aan heel blij te zijn met de minister die op de uitnodiging van de stichting is ingegaan. Hij zal er werk van maken om alle vragen en problemen waar de buurt mee te kampen heeft op papier te zetten voor het 2e bezoek van de minister.(GFC)

Overige berichten