fbpx
Minister Welzijn benadrukt productie als grootste pilaar ontwikkeling

“Productie is de grootste pilaar voor de ontwikkeling van ons land. Wij hebben het hard nodig”. Dit zei minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), Ferdinand Welzijn, die de opening verrichtte van de druk bezochte VSB Startersdag.

Het doel van de Startersdag was om informatie te verstrekken aan personen, die interesse hebben voor het ondernemerschap. Belanghebbenden konden door middel van een informatiemarkt, presentaties en het netwerken met ondernemers een beeld krijgen van het ondernemerschap.

De bezoekers werden ingelicht door alle relevante organisaties en actoren zoals de banken, de Kamer van Koophandel en Fabrieken, de Belastingsdienst, consultants en opleidingsinstituten.

Het ministerie van HI&T had ook een stand om de mensen van informatie te voorzien over allerhande zaken het ministerie rakende.

De bewindsman gaf in zijn rede aan dat het ministerie zich beijvert om het ondernemerschap te vergemakkelijken en te verbeteren. Alleen door samen werken, elkaar beter te begrijpen en te kijken naar eenzelfde richting kunnen de gemeenschappelijke doelen bereikt worden.

Hij haalde ook aan dat met de aanname van de Wet Bedrijven en Beroepen het makkelijker zal zijn om zaken te doen. Met een certificaat kan men straks zijn business beginnen en HI&T streeft naar one-stop- windows in de belangrijke gebieden.

Ook heeft het ministerie een KMO-Unit , die tot taak heeft, startende ondernemers met een bedrijfsplan te begeleiden, zodat ze toegang kunnen krijgen tot kleinere fondsen vanuit de Overheid.

In samenwerking met het bedrijfsleven worden er ook trainingen aan deze ondernemers verzorgd.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…