fbpx

Minister Walden wil bestaanszekerheid voor elke Surinamer

GFC NIEUWS- De nieuwbakken minister Saskia Walden, die op 17 juli haar intrede deed op het voormalig ministerie van Handel, Industrie en Toerisme thans ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, maakt zich sterk voor bestaanszekerheid voor elke Surinamer.
Na het protocol van overdracht sprak de bewindsvrouwe de directieleden en afdelingshoofden kort toe en benadrukte, dat haar uitgangspunt is om te werken aan een bestaanszekerheid voor elke Surinamer. Daarbij ziet minister Walden een voorhoede rol voor het Ministerie weggelegd namelijk om de economie anders te structureren gelet om de Corona situatie waarbij zaken anders zijn. Ook zal het een belangrijke rol gaan spelen om uit de economische depressie te komen.
“Een economie blijft nooit in een dal, wij zullen eruit komen.” Daarom zal de nieuwbakken minister vanaf deze week met de directie zitten om een strategische richting te bepalen, meldt het ministerie op haar Facebookpagina.
Voor minister Walden is de tijd aangebroken om met alle optimisme de economie te herstellen en die programma’s uit te voeren, zodat onze kinderen in een goede omgeving kunnen leven en een hogere levensstandaard kunnen hebben.
Tijdens de korte kennismaking met de directie en de afdelingshoofden vroeg minister Walden vier zaken van hen te weten: creativiteit, inzet, eerlijkheid en loyaliteit. De nieuwe minister zegt ervan uit te gaan, dat een ieder van hen een hart heeft voor Suriname en een positieve bijdrage wil helpen leveren.
“Alle Surinamers zijn nodig om het land op te bouwen”, voegde ze eraan toe. Voorts wees de bewindsvrouwe erop, dat ze een open-deur-politiek heeft en ziet graag dat als er problemen zijn, die besproken worden, zodat de werksfeer altijd goed is voor betere prestaties.

BEKIJK OOK
Politiebericht dood aangetroffen taxichauffeur te Okrodam